Potrivit sursei citate, gradul de realizare a veniturilor a fost de 100,84.

“ANAF continuă să îşi îndeplinească programul de încasări comunicat de Ministerul Finanţelor Publice şi de Guvernul României. Depăşirea ţintelor impuse înseamnă că structurile Agenţiei funcţionează eficient şi vizează normalizarea acelor segmente de activitate fiscală care au avut de suferit în timpul conducerilor anterioare”, a declarat preşedintele ANAF, Şerban Pop.

ANAF a colectat în perioada aprilie – noiembrie a anului în curs 115,481 miliarde lei, cu 8,246 miliarde lei mai mult decât în perioada similară a anului 2011. În ceea ce priveşte ponderea în PIB a veniturilor colectate de ANAF, în perioada aprilie-noiembrie 2012 a fost consemnată o creştere cu 0,48 puncte procentuale faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

La bugetul de stat s-a înregistrat o creştere, în termeni nominali, cu 8,9 %, respectiv cu 6,463 miliarde lei, de la 73,015 miliarde lei în 2011 la 79,478 miliarde lei în 2012.

Potrivit ANAF, rezultatele înregistrate sunt consecinţe ale intensificării acţiunilor de combatere a evaziunii fiscale din domeniul produselor accizabile şi TVA, precum şi a îmbunătăţirii procesului de colectare la bugetul de stat. În perioada aprilie – noiembrie 2012 ANAF a colaborat cu structuri din MAI şi Ministerul Public pentru destructurarea unor grupări evazioniste din zona comerţului cu produse petroliere, alcool şi zahăr.

“Rezultatele obţinute de ANAF dovedesc că instituţia se află într-un proces de modernizare al cărui obiectiv este creşterea veniturilor la bugetul de stat. Scopul nostru este de a asigura Guvernului României fondurile necesare pentru susţinerea creşterii în continuare a pensiilor şi salariilor, pentru proiectele de infrastructură şi pentru funcţionarea optimă a şcolilor şi spitalelor”, a adăugat şeful ANAF.