Conform Huffington Post, procurorii caută date despre 20 de persoane și companii în ancheta care îl vizează pe fundraiserul republican Elliot Broidy, privind acuzaţiile că s-a folosit de accesul la Donald Trump pentru câștig personal și astfel a încălcat Legea privind practicile străine corupte, care prevede că este ilegal ca un cetățean american să ofere oficialilor străini „ceva de valoare” pentru a obține un avantaj comercial.

Acesta s-ar fi folosit de influenţa pe care o avea pentru a aduce invitaţi la ceremonia de investire din ianuarie 2017 sau a facilita accesul la Trump.

Conform sursei citate, toți cei implicați au legături cu Broidy, cu firmele, cu afacerile și contractele sale în domeniul apărării și cu oficiali străini cu care a urmărit să facă afaceri, printre care actualul președinte din Angola și doi politicieni din România.

Cei doi politicieni ar fi Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu, care au fost la Washington la ceremonia de inaugurare a lui Donald Trump din 20 ianuarie 2017. Presa scria la vremea respectivă că ar fi plătit 1 milion de euro pentru această participare.

„Broidy a invitat câțiva oficiali din Angola și România la ceremonia de inaugurare din 2017, inclusiv un român care urma să fie judecat pentru corupție câteva săptămâni mai târziu (n.r. este vorba de Liviu Dragnea, fostul lider PSD). Broidy i-a prezentat pe oficialii din Angola mai multor membri ai Congresului în timpul vizitei, care a avut loc imediat după ce guvernul Angolei a acceptat să-i plătească companiei sale 6 milioane de dolari pentru serviciile prestate”, scria The Wall Street Journal pe 22 iunie.