Îmi pare bine să aud că anul 2016 se va încheia cu un profit net de aproximativ 5 milioane de euro. În acelaşi timp, din păcate, se pare că procesul de privatizare va continua pe sistemul împărţirii patrimoniului pe “bucăţi” care vor fi vândute ca atare. Mare greşeală! Sper ca noul guvern să nu aprobe o asemenea procedură de vânzare pe “bucăţi”. Această platformă funcţionează ca un întreg şi trebuie să rămână ca atare. Nu ne obligă nimeni să o privatizăm cu orice preţ”, a scris pe blogul personal fostul ministru Constantin Niţă

Potrivit acestuia, compania trebuie listată la bursă prin majorare de capital, iar sumele obţinute pot fi investite în retehnologizarea unor secţii/sectoare de producţie.

„Nu este posibil ca, la procesul de privatizare, să participe firme care se ocupa de tăierea fierului vechi. De aceea, cea mai potrivită variantă este găsirea unui partener serios, cu experienţă în domeniu, sau listarea pe bursă. „Ministrul Economiei trebuie să se implice foarte serios pentru a încerca salvarea Oltchim şi păstrarea locurilor de muncă de aici. Voi urmări situaţia companiei şi voi reveni cu noi puncte vedere”, a conchis Niţă.