Mica nișă a mașinilor pick-up cu tracțiune integrală a reintrat, din vara anului trecut, într-o perioadă efervescentă generată de înnoirea celor șase modele care se bat pentru supremație. După noile Isuzu D-Max și Mitsubishi L200 pe piața autohtonă au sosit, rând pe rând, variantele modernizate ale modelelor Volkswagen Amarok, Nissan Navara, Ford Ranger și Toyota Hilux iar ierarhiile se dau peste cap rapid din cauza volumului mic al vânzărilor. La finalul anului trecut cel mai căutat model pick-up era Toyota Hilux, urmat de Ford Ranger, Mitsubishi L200, Volkswagen Amarok, Nisan Navara și Isuzu D-Max. Cum poziționarea la coada micului clasament nu era ușor de acceptat de cei de la Nissan, în primăvara lui 2016, modelul a fost înnoit radical revenind în atenția clienților. Mai ales a celor aflați în căutarea unui pick-up care să ofere, pe lângă capacitate de transport, tracțiune integrală și robustețe, un confort și o tehnologie demne de un SUV.

Testat de Capital atât în versiunea Double Cab cu motor diesel de 2.3 litri de 160 CP cu cutie manuală cât și în cea de 190 CP cu transmisie automată, noul NP 300 Navara ne-a surprins în special prin confort și încăpățânarea de a depăși obstacolele apărute în cale. Pe asfalt putem spune fără teama de a ne înșela că modelul Nissan este cel mai confortabil din întregul segment, iar pe drumurile neamenajate și-a dovedit din plin forța și robustețea. De altfel, conform Corinei Dragnea, directorul mărcii, printre alte noutăți importante, unul dintre atuurile vehiculului este suspensia din spate care acum este multilink. De asemenea, tot pentru a crește confortul, inginerii Nissan au decis să încline spătarul banchetei spate cu 23 de grade în loc de 18 cum era la versiunea anterioară. Mai mult chiar, noul pick-up pune la dispoziția șoferului o tehnologie de ultimă oră care include sistemul de infotainment Nissan Connect, Around View Monitor și anticiparea frânării de urgență. Grație acestuia din urmă, în cazul în care identifică un potențial pericol de coliziune, mașina emite semnale sonore și vizuale. Dacă șoferul nu frânează suficient, vehiculul va reacționa automat pentru a evita un accident. Sistemul garantează oprirea fără coliziune la viteze de până la 30 km/h.

Dacă privim cu atenție preferințele clienților care au achiziționat varianta anterioară este limpede că cererea cea mai mare va veni din partea firmelor și că acestea vor viza versiunea cu putere de 160 CP. Aceasta poate parcurge 100 km consumând, conform producătorului, doar 6,4 litri, iar viteza maximă – mai puțin importantă în acest caz – este de 172 CP. Oficialii Nissan se așteaptă să vândă pe piața autohtonă circa 200 de unități anual, ceea ce ar plasa modelul în luptă directă cu liderii micului segment. Prețul minim, cu TVA, al noului Nissan NP300 Navara Double Cab este de 28.880 euro.