De aceea, trenurile înregistrează miercuri întârzieri de zeci de minute la sosiri şi plecări din Gara de Nord.

Meteorologii avertizează că vremea se va menţine deosebit de rece până la sfârşitul săptămânii. În Capitală, stratul de zăpadă va ajunge chiar la 15 centimetri. 
 

Pasagerii sunt rugaţi ca înainte de plecarea la drum să se informeze telefonic la Gara CFR din localitatea de plecare pentru informaţii actualizate despre mersul trenului cu care intenţionează să călătorească. Potrivit sursei citate, călătorii se pot informa cu privire la ora de sosire/de plecare a trenurilor din gările Bucureşti Nord, Braşov, Craiova şi Timişoara pe site-ul www.cfr.ro, la domeniul camere web.

CFR SA va menţine permanent legătura cu toţi operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF), astfel încât traficul feroviar să fie operaţional pe toate magistralele feroviare.  Întârzieri de zeci de minute la sosiri şi plecări din Gara de Nord Trenurile înregistrează miercuri, 28 noiembrie, întârzieri de zeci de minute la sosiri şi plecări din Gara de Nord, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. 

„Un număr redus de trenuri înregistrează la această oră întârzieri la sosire, acestea fiind însă determinate de adaptarea circulaţiei la condiţiile meteo sau de pregătirea şi verificarea suplimentară a materialului rulant pentru reînscrierea în cursă. În această perioadă, angajaţii companiei CFR SA verifică starea infrastructurii pe toate secţiile de cale ferată de pe raza celor 17 judeţe aflate sub Cod galben de ninsori şi viscol, iar pe segmentele unde situaţia o impune se va interveni cu personal de specialitate şi utilaje pentru remedierea tuturor deranjamentelor tehnice”, precizează compania într-un comunicat remis Agerpres.

Cea mai mare întârziere la sosire, de 55 de minute, a înregistrat-o trenul IR 1658 Bacău-Bucureşti Nord, care ar fi trebuit să ajungă la destinaţie la ora 9:28. Urmează, cu 40 de minute, se află IR 473 Budapesta – Braşov, iar locul 3 este ocupat de trenul IR 1750, pentru care s-au anunţat 30 de minute. Această garnitură vine din Suceava şi ar trebui să sosească în Gara de Nord la ora 11:31. O altă întârziere, de 15 minute, este consemnată la IR 1826 de la Târgu-Jiu.

În ceea ce priveşte plecările din Gara de Nord, singura întârziere (de 30 de minute) se înregistrează deocamdată la IR 1623 spre Sibiu, care ar fi trebuit să plece la ora 10:00.