Nikon şi Canon sunt două companii japoneze care deţin împreună peste 75% din piaţa aparatelor foto profesionale. Fotografii profesionişti folosesc fie, Nikon, fie Canon. Cele mai noi modele ale japonezilor sunt Canon 5D Mark III şi Nikon D800. Acestea sunt capabile să captureze imagini incredibile, dar să şi filmeze.

Funcţia de filmare a fost introdusă pentru prima dată pe un DSLR în 2008 de către Nikon. Aparatul D90 putea filma la rezoluţie HD 720p la 24 de cadre pe secundă. Canon nu s-a lăsat mai prejos şi a fost primul care a lansat un DSLR capabil să filmeze la rezoluţie Full HD, 1080p. Este vorba de Canon EOS 5D Mark II.

În viziunea celor de la Gizmodo aparatele nu pot fi deosebite, aceştia făcând o singură menţiune. Dacă eşti un fotograf profesionist şi ai nevoie să capturezi imagini şi video în medii întunecate atunci Canon 5D Mark III este aparatul de care ai nevoie. În schimb, dacă preferi fotografiile de studio, iar clipurile filmate vrei să le vizualizezi pe un ecran de mari dimensiuni, atunci Nikon D800 este aparatul potrivit.
NIKON D800
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/hVHvD3ZZN6w" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Canon 5D Mark III
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/WrDHEi3z-sY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Sursă tabel: gizmo.md