Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că Asociația Centru Municipal pentru Dialog Social București a fost desființată. Primarul spune că această structură nu aducea niciun beneficiu cetățenilor și a reușit să acumuleze datorii de 500.000 de lei.

„Încă un pas făcut pentru reducerea risipei în primărie. La sfârșitul lunii decembrie, am anunțat începerea demersurilor administrației locale pentru desființarea Asociației Centru Municipal pentru Dialog Social București, iar acum s-a obținut decizia judecătorească de dizolvare.

Acest ONG, înființat în 2018 de fosta administrație a Capitalei, nu făcea decât să cheltuiască de pomană banii publici – aproape 4 milioane de lei pe an – fără niciun beneficiu real pentru cetățeni. Era o companie municipală mai mică, specializată în dat banii pe mașini, chirii și salarii, care nu avea nici măcar scuza că prestează un serviciu public autentic și care a acumulat și jumătate de milion de lei datorii.

Mulțumesc consilierei generale Roxana Cantea (USR), numită în Adunarea Generală a acestui ONG special pentru a derula demersurile juridice necesare desființării și care a rezolvat această problemă”, a transmis Nicușor Dan în postarea sa de pe pagina de Facebook.

Nicușor Dan: Asociația, o structură inutilă

Amintim că, procedura de dizolvare a Asociației Centru Municipal pentru Dialog Social București a fost inițiată în cadrul ședinței Consiliul General al Capitalei din data de 28 decembrie 2020. În debutul şedinţei, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că asociaţia respectivă este o structură inutilă.

„Avem pe ordinea de zi suplimentară un proiect care vizează începutul procedurii de desfiinţare a unei asociaţii constituită între primărie şi două subdiviziuni ale primăriei: Asociaţia Centru pentru dialog. O structură inutilă. E parte din procesul de a simplifica ceea ce înseamnă structura administrativă a Capitalei. Există acţiuni pentru tineret, pentru care avem două structuri. Există acţiuni pentru seniori, pentru care avem o structură. Există Primăria Capitalei, nu este nevoie să dublăm acţiunile cu structuri suplimentare, care să dea poziţii suplimentare pentru oameni”, spunea atunci Nicuşor Dan.

Sursă foto: INQUAM Photos, Ilona Andrei