UPDATE: Niculae Bădălău a fost reținut 24 de ore de procurorii DNA.

Vicepreședintele Curții de Conturi și fost ministru al Economiei, Niculae Bădălău, a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii DNA., transmit surse Antena 3 CNN.

Fostul ministru a fost chemat, duminică seara, la sediul Direcției Naționale Anticurupție, pentru a fi audiat într-un dosar de corupție.

Acesta este investigat pentru fapte de luare de mită și trafic de influență.

Știre inițială

Niculae Bădălău este audiat la DNA duminică seară, într-un dosar de corupție. Sunt investigate fapte de luare de mită și trafic de influență.

De ce este acuzat Niculae Bădălău?

În dosar, procurorii ar investiga un presupus lobby pentru companiile pe care le dețin copiii săi, potrivit unor surse citate de G4Media.

Deocamdată, nici Niculae Bădălău, nici fiul său Gabi Bădălău, nu au răspuns acestor acuzații. Niculae Bădălău a fost deputat, senator și prefect de Giurgiu și ministru al Economiei. Este bine știut faptul că Niculae Bădălău deține o avere impresionantă, împreună cu familia sa.

Niculae Bădălău a mai fost acuzat de DNA

Fostul ministru a mai fost anchetat în 2013 pentru trafic de influență, pentru că ar fi apărat interesele unei societăți implicate ”în circuitul financiar fraudulos prin demersuri făcute atât la nivelul conducerii Agenţia Naţională pentru Administrare Fiscală (ANAF).

„Procurorii au dispus începerea urmării penale faţă de BĂDĂLĂU NICOLAE, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă, raportat la faptul că ar fi apărat interesele unei societăţi comerciale implicate în circuitul financiar fraudulos prin demersuri făcute atât la nivelul conducerii Agenţia Naţională pentru Administrare Fiscală (ANAF), cât şi pe lângă persoane cu funcții în instituțiile de stat din județul Giurgiu (prefectură, conducerea Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA). Din rezoluția de începere a urmăririi penale a rezultat faptul că există date şi indicii temeinice potrivit cărora societatea comercială prezentă în circuitul evazionist, în favoarea căreia a intervenit învinuitul Bădălău Nicolae, a primit de la APIA suma de 2.778.000 lei care a fost folosită de societatea implicată în circuitul evazionist şi nu în scopul pentru care banii fuseseră alocaţi.

În cauză se efectuează cercetări penale și față de alte persoane, în legătură cu fapte similare, dar și cu alte fapte. Învinuitului Bădălău Nicolae i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.” se arată în comunicatul DNA din anul 2013.Dosarul a fost clasat de procurori.