PNL nu îl susține pe Nicușor Dan la Primăria Capitalei dacă va candida ca independent

PNL nu îl susține pe Nicușor Dan! Președintele partidului, Nicolae Ciucă, a afirmat marți, pe 28 noiembrie, că dacă edilul decide să candideze pentru un nou mandat la Primăria Capitalei, nu va avea susținerea liberalilor.

„Am purtat discuţii cu domnul primar Nicuşor Dan şi am clarificat această situaţie în care domnia sa va voi să candideze la Primăria Capitalei, dar fără susţinerea Partidului Naţional Liberal. Dacă rămâne independent, PNL nu susţine această candidatură”, a declarat el

Liderul PNL a fost întrebat și despre nume vizate pentru a candida la alegerile pentru Primăria Generală. Acesta a spus că Sebastian Burduja, în calitate de președinte interimar al PNL București, este cel care trebuie să își asume această candidatură.

„Cert este că în momentul de faţă avem nominalizat un preşedinte interimar în persoana domnului Sebastian Burduja şi consider că este foarte important, ca preşedinte de filială, să îşi asume şi candidatura la Primărie”, a răspuns Nicolae Ciucă.

Nicușor Dan, susținut de PNL doar dacă se înscrie în partid

Nicolae Ciucă a mai vorbit despre acest subiect și în urmă cu doar câteva zile. Acesta a spus că PNL îl va susține pe Nicușor Dan la Primăria Capitalei numai dacă se va înscrie în partid. Înscrierea sa în PNL este singura condiție cerută de liberali. Liderul liberal a dat exemplul edililor din mai multe orașe din România care au făcut acest lucru.

„Discuţia cu Nicuşor Dan este mai veche. Dumnealui a candidat la Primărie şi cu susţinerea PNL. (…) Astăzi, PNL are şi capacitatea administrativă, pentru că, dacă ne uităm la ce au realizat administraţiile liberale, este necesar să vorbesc despre ce a făcut Emil Boc la Cluj, ce a făcut Ilie Bolojan la Bihor, Ion Dumitrel în Alba, Gheorghe Flutur la Suceava.

PNL a demonstrat că are capacitatea să administreze şi local şi regional, ca atare nu putem să nu avem un candidat în Bucureşti. Dacă Nicuşor Dan vrea să mai primească susţinerea PNL, are o singură soluţie, să se înscrie în PNL”, a declarat, joi, Nicolae Ciucă pentru RFI.

Rareș Bogdan, despre planurile PNL pentru 2024

La rândul său, europarlamentarul liberal Rareș Bogdan a anunțat planurile PNL pentru 2024. Potrivit lui, PNL nu îl va mai susține pe Nicușor Dan pentru un nou mandat de primar general al Capitalei.

În prezent, liberalii iau în considerare trei posibili candidați: Sebastian Burduja, Rareș Bogdan și Ciprian Ciucu. PNL intenționează să câștige și alegerile pentru Primăria Sectorului 1 și Primăria Sectorului 2.

Potrivit lui, este exclusă varianta susținerii actualului edil general. În PNL, există voci care consideră că nu ar trebui să încerce să devină ostili față de dreapta și să nu ofere PMB stângii din nou.

PNL se va implica puternic în alegerile viitoare. Conform lui, la alegerile europarlamentare, fiecare formațiune politică va merge independentă. „PNL merge pe calea sa, dar că vor mai evalua situația”, a adăugat el. Mai multe puteți citi aici.