Anul viitor Germania vinde obligaţiuni în valoare de 170 miliarde de euro şi bonduri cu scadenţe mai reduse în valoare de 80 miliarde de euro. Deoarece costurile de creditare ale unor state din zona euro au atins niveluri record, din cauza crizei datoriilor, randamentele pentru obligaţiunile germane au scăzut semnificativ şi au devenit mai puţin atractive pentru investitori.
În 2011, Germania, cea mai mare economie din zona euro, şi-a redus împrumuturile de la 302 miliarde de euro, cât a planificat iniţial, la 275 miliarde de euro, din cauza veniturilor din taxe mai ridicate decât se estima.
Pieţele financiare au fost suprinse luna trecută de anunţul eşecului unei emisiuni de obligaţiuni pe zece ani în Germania. Contrar oricăror aşteptări, ultima emisiune din 2011 de bonduri germane pe zece ani, obligaţiuni de referinţă pentru întreaga piaţă europeană, a înregistrat o cerere extrem de slabă astfel încât nu au fost plasate decât 60% din titlurile în valoare de şase miliarde de euro oferite.
Sursa: Agerpres

Te-ar putea interesa și: