Anunţul vine în perioada în care centrul comercial City Mall a fost scos pe piaţă, odată cu intrarea sa în faliment. Proprietarii mall-ului din zona Eroii Revoluţiei a Capitalei, au de recuperat cel puţin 40 mil. euro, sumă datorată UniCredit. La ultima evaluare, imobilul era plasat în jurul valorii de 35,4 mil. euro.
Atragerea de fonduri de la acţionarii NEPI va avea ca efect o nouă majorare a capitalului social. Reprezentanţii companiei au anunţat că în cazul în care negocierile în care sunt implicaţi nu vor avea rezultatul scontat, fondurile atrase vor fi utilizate pentru plata împrumuturilor companiei.
În luna martie a acestui an, după ce NEPI achiziţionase Iris Shopping Center Piteşti, reprezentanţii fondului au anunţat că sunt în căutare de noi oportunităţi investiţionale în România.
NEPI a achiziţionat o parte din mall-ul Iris Shopping Center din Piteşti, de la Avrig 35, pentru suma de 39,9 mil. euro, inclusiv datoriile preluate.
Portofoliul companiei este format din 30 de proprietăţi de retail, birouri şi industrial, dintre care 24 sunt localizate în România. Acestea au fost evaluate la 145,96 mil. euro şi au o suprafaţă închiriabilă de circa 140.000 mp.