Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat joi seara, la Antena 3, întrebat dacă România va intra iar în stare de urgență, că „dacă unii vor vrea cu tot dinadinsul” atunci se va întâmpla acest lucru. Reacția vine după ce joi țara noastră a înregistrat un nou record în privința noilor cazuri de COVID-19 în România, în ultimele 24 de ore fiind confirmate 1.112 persoane infectate și 25 de decese.

Anunțul lui Tătaru privind starea de urgență

Ministrul Nelu Tătaru, întrebat, la Antena 3, dacă pandemia a scăput de sub control în România, a oferit următorul răspuns: „În opinia mea, nu, nu a scăpat de sub control, doar că trăim un alt episod, episod pe care nu le-a dorit nimeni. O parte din vină o avem cu toții, poate mai mare cei care nu au mai vrut să creadă că există așa ceva. (…) Avem instigări la nerespectarea unor reguli. Suntem într-un moment în care avem de asigurat o capacitate de diagnostic și tratament.”

De asemenea, a fost întrebat dacă urmează o nouă stare de urgență în România.

„Deocamdata nu cred ca ajungem la stare de urgenta dar daca unii din noi vor vrea cu tot dinadinsul, vom ajunge. Unii trebuie sa tratam, unii tredbuie sa testam, unii trebuie sa carantinam si multi trebuie sa respecte regulile. Nerespectand regulile, asta va face ca tot ce facem noi medical sa fie in zadar, un pacient externat sa fie inlocuit de alti doi pacienti si sa supraaglomereze sistemul medical”, a declarat Nelu Tătaru.

Amintim că, până joi, la nivel național, au fost prelucrate 1.030.692 de teste. Dintre acestea, 20.085 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 11.978 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 8.107 la cerere.