„Focare de coronavirus cum este cel de la Suceava tind să se stingă. După ce săptămâna trecută au fost înregistrate câte 50 de cazuri noi pe zi, vineri am avut 20 de cazuri şi forme uşoare, multe externări.

Dar trebuie să spunem că avem şi 240 de cazuri la Terapie intensivă. Vom avea o creştere şi în perioada următoare, dar lentă. Populaţia a înţeles mesajul, a păstrat distanţa socială şi a stat acasă”, a anunţat Nelu Tătaru, duminică, la Antena 3, referindu-se la statistica noilor cazuri de Covid-19.

Ce este necesar pentru producerea unui vaccin

„Vaccinul se încearcă în toate ţările care au trecut sau trec prin această pandemie. Trebuie o stabilizare a virusului pentru a putea face acest vaccin împotriva virusului Sars-Cov2.

Suntem într-un moment în care folosim un tratament pe care l-a experimentat atât China, cât şi ţările europene, SUA, în funcţie de gravitatea, simptomatologia şi stadiul bolii.

Ne gândim şi ne pregătim să accesăm acel vaccin, dar un vaccin se poate pregăti în 12-18 luni. Dacă alţii l-au început, îl putem prelua şi să sperăm ca în 8-10 luni, să avem acel vaccin. El trebuie testat pe persoane sănătoase, 6-8 luni de studii, iar apoi poate fi folosit pe populaţia normală”, a explicat ministrul Sănătăţii într-o intervenţie telefonică la Antena 3.