‘A lăsa Europa să cadă înseamnă, în cazul în care acest lucru se va întâmpla, consecinţe importante şi negative pentru multe alte economii, inclusiv Statele Unite ale Americii’, a declarat dna Lagarde în emisiunea ’60 Minutes’ la canalul CBS, revista de ştiri cea mai vizionată din ţară.

‘Douăzeci la sută din exporturile americane merg în Europa. Există o interconectare foarte puternica între băncile din SUA şi băncile europene. Există o mulţime de salariaţi europeni angajaţi de companii americane şi o mulţime de salariaţi americani angajaţi de companii europene’, a subliniat ea.

Clasa politică americană pare din ce în ce mai sceptică cu privire la oportunitatea de a sprijini eforturile depuse de FMI pentru a finanţa statele din zona euro în dificultate, aminteşte AFP.
Un articol din legea reformei de reglementare financiară americană, promulgată în iulie 2010, interzice Statelor Unite să sprijine împrumuturile FMI ‘a căror rambursare integrală este puţin probabilă’. Unii parlamentari estimează că acesta este cazul Greciei.