Narcis Neaga va rămâne în CNADNR pe funcţia de director la Concesiuni.

UPDATE
Dan Costescu, ministrul Transporturilor, a menţionat, într-o scurtă declaraţie de presă, că înlocuirea din funcţie a fostului şef Narcis Neaga a fost decisă şi realizată astăzi, în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor.

Potrivit ministrului transporturilor, revocarea lui Neaga din funcţia de director general a fost realizată în baza a două rapoarte referitoare la întreaga activitate a CNADNR din ultimii ani, în special pe partea de investiţii şi deszăpezire, şi a unui control realizat de Corpul de Control al fostului ministru Iulian Matache.

Dan Costescu a mai precizat că în acest fel şi-a respectat promisiunea în faţa premierului, căruia i-a promis la finele lunii trecute că în 10 zile va lua toate măsurile necesare referitoare la CNADNR şi raportul de control pentru tronsonul de autostradă Sibiu-Orăştie.

 

Cine este Narcis Neaga

Narcis Neaga a preluat conducerea CNADNR în august 2013, după ce Mircea Pop a părăsit compania.
Atunci capital.ro arăta într-un articol cine este şi ce avere avea Narcis Neaga, articol pe care vi-l prezentăm mai jos.

Narcis Neaga şi-a început cariera la Compania de Drumuri în mai 2002, atunci când a deţinut funcţia de Director al Direcţiei de PPP. În CV, noul director menţionează pentru perioada amintită că a fost “negociator si/sau membru al echipelor de negociere a contractelor de PPP cu valoare totala de peste 2,5 miliarde Euro“. Trebuie menţionat faptul că în acea perioadă (2002-2005), singurul contract de o asemenea valoare a fost cel pentru construcţia Autostrăzii Transilvania cu americanii de la Bechtel.

Din martie 2005 şi până în iunie 2006, Neaga a fost şeful Serviciului de derulare a proiectelor PPP, iar mai apoi a condus Direcţia care s-a ocupat de “supravegherea“ Autostrăzii Bucureşti-Braşov.  La realizările importante, noul director menţionează în CV anul 2006, atunci când “cu mine ca Director al Directiei Autostrada Bucuresti – Brasov, CNADNR a semnat primul  contract de tip Design & Build finantat de la buget, cu o valoare de 200 mil. Euro, contract conceput si negociat de o echipa condusa de mine. “

În ultimele 12 luni, din funcţia de director al Direcţiei de Concesiuni, Neaga a avut ca atribuţii “intocmirea strategiei CN ADNR SA pentru domeniul de concesiune/PPP şi gestionarea a 8 (opt) proiecte de concesiune, cu o valoare totala de aprox. 20 miliarde Euro“.

Director cu patru case

Când vine vorba de avere, Neaga a reuşit în cei 54 de ani, să acumuleze nu mai puţin de patru locuinţe: 2 apartamente şi 2 case de vacanţă. Ambele apartamente au fost achiziţionate în 2003, unul dintre ele fiind locuinţă de serviciu, pe care a cumpărat-o de la CNADNR în rate pe o perioadă de zece ani. Neaga mai deţine un teren intravilan de 1237 de metri pătraţi în Tuzla.