Namco Bandai Networks România, companie care activează în domeniul serviciilor IT, şi-a relocat activitatea din clădirea de birouri Global Business Center în complexul de birouri Riverplace, dezvoltat pe fosta platformă Semănătoarea. Tranzacţia a fost realizată prin intermediul consultanţilor The Advisers/Knight Frank, fiind încheiată la sfârşitul lunii iunie, la aproximativ patru luni de la începerea ei.

Compania a închiriat 1.418 mp situaţi la etajul 3 al clădirii Atrium House ce aparţine fondului austriac de investiţii Europolis, iar contractul a fost semnat pentru o perioadă de cinci ani, cu începere de la 1 iulie 2010. În perioada noiembrie 2008 – iunie 2010, compania Namco Bandai şi-a desfăşurat activitatea în Global Business Center, unde deţinea un spaţiu de aproximativ 1.600 mp.

Piaţa începe să se mişte

„În prezent, gradul de ocupare a spaţiilor închiriate în Riverplace  este de 100 %, în contextul în care Europolis, după preluarea proiectului de la River Invest, se implică activ în relaţiile cu chiriaşii”, a declarat Marian Roman, managing directorul Europolis Romania.

Complexul Riverplace este format din două clădiri – Riverview House şi Atrium House – având o suprafaţă totală închiriabilă de circa 50.000 mp şi reprezentând prima fază de dezvoltare a proiectului Sema Parc.

„Ne bucurăm să vedem că piaţa începe să îşi revină. Dacă anul trecut a fost un an în care companiile au stat în expectativă, 2010 este un an al deciziilor. Estimez că până la sfârşitul anului vom asista la mai multe tranzacţii importante pe piaţa spaţiilor de birouri”, a adaugat Horaţiu Florescu, preşedintele The Advisers.