Klaus Iohannis trebuie să acţioneze cu multă responsabilitate şi cu mult curaj în cazul remanierilor din Guvernul, spune liderul PMP, Eugen Tomac. Acesta este de părere că acum nu este vorba doar despre o simplă remaniere, ci despre ”o criză politică generată de PSD”.

Tomac a mai spus la RFI că ”din punct de vedere tehnic, într-o situaţie similară, preşedintele nu poate decât să ia act de decizia Guvernului, însă aici nu avem doar o situaţie firească în care se fac remanieri guvernamentale, avem o criză politică, pe care a generat-o PSD-ul, într-un moment extrem de sensibil, cu consecinţe extrem de periculoase pentru statul român”.

Liderul PMP mai este de părere că ”preşedintele este pus într-o situaţie extrem de dificilă”.

”Sper să nu ia nicio decizie până după referendum, pentru că justiţia este un subiect extrem de sensibil şi nu numai pentru cetăţenii români, este un subiect sensibil şi în relaţia cu instituţiile europene, iar noi nu suntem un stat izolat, care poate face orice îi trece prin cap, implicit în ceea ce priveşte reforma din justiţie (…). Deci avem o situaţie de criză politică şi preşedintele trebuie să acţioneze cu multă responsabilitate şi cu mult curaj şi cel puţin în ceea ce priveşte remanierea ministrului Justiţiei trebuie să amâne lucrurile până după referendum, asta este opinia mea”, a declarat Eugen Tomac la RFI.