În plin scandal de ascultări telefonice ilegale în Marea Britanie, poliţia federală americană (FBI) a anunţat la 14 iulie că lansează o anchetă pentru a stabili dacă această metodă a fost utilizată asupra unor familii ale victimelor atacurilor de la 11 septembrie 2001, aminteşte AFP.

Dar, potrivit Wall Street Journal, citând surse apropiate dosarului, poliţia britanică nu a găsit niciun nume de victime ale atacurilor în documentele obţinute până în prezent.

Poliţia newyorkeză (NYPD) i-a declarat de asemenea FBI-ului că nu are nicio dovadă a unor astfel de infracţiuni, adaugă cotidianul american, ce aparţine de News Corp, grupul lui Murdoch.

Ziarul afirmă totuşi că poliţia federală îşi continuă anchetă şi că a extins-o la alte eventuale încălcări ale legii ce ar fi fost comise de grup, mai ales în filiala sa publicitară americană, acuzată de piraterie informatică de un concurent.

Grupul News Corp este zguduit în Marea Britanie de un scandal de interceptări de convorbiri telefonice şi corupţie, ce a condus la închiderea bruscă, la începutul lunii iulie, a tabloidului News of the World, datând de mai mult de un secol şi jumătate.

Sursa: Agerpres