"Sper să reuşim ca cel puţin acest semestru să-l încheiem aşa cum ne-am propus şi în acelaşi timp să pregătim partea a doua a anului. Din câte ştiu, sunt licitaţii naţionale începute astfel încât să încercăm prin licitaţii obişnuite să aducem stocurile de medicamente, să apelăm mai puţin la nevoi speciale, pentru că uneori preţurile sunt mai mari", a subliniat Eugen Nicolăescu, prezent la Congresul Societăţii Române de Neurologie.

Referitor la Institutul inimii de la Târgu Mureş, oficialul a spus că există voinţa şi dorinţa ca până la sfârşitul anului să se reinventarieze condiţiile tehnice şi astfel să se poată relua transplantul cardiac în România.

"După ce s-a închis oarecum juridic Institutul acum doi ani, după aceea se pare că a fost un mare dezinteres, mi-e greu să spun de ce şi nu mai sunt toate condiţiile tehnice puse la punct. Trebuie să reinventariem aceste condiţii tehnice, să le aducem la parametrii normali şi după aceea putem să ne gândim să reluăm şi procedura de transplant", a explicat ministrul Sănătăţii.

Eugen Nicolăescu a menţionat că de două luni le-a cerut celor de la Târgu Mureş să precizeze care sunt nevoile din punct de vedere tehnic.
sursa: Agerpres