Explicaţia oficială a fost reprezentată de dorinţa australianului de a sta alături de familie, însă există şi o altă ipoteză.

Anul 2018 a fost unul de succes pentru Simona Halep, chiar dacă a terminat printr-o accidentare. Ea şi-a apărat poziţia numărul 1 în ierarhia WTA, a jucat finală la Australian Open şi a câştigat Roland Garrosul. Totuşi, mulţi sunt de părere că lui Halep îi va fi foarte greu să mai rămână la acelaşi nivel, iar Cahill ar fi luat şi asta în calcul în hotărârea sa.

Antrenorul a înţeles că sportiva noastră şi-a atins potenţialul maxim, iar din sezonul următor îi va fi din ce în ce mai greu să reziste în top.

„Dacă citeşti printre rânduri declaraţia lui Cahill, decizia lui era extrem de previzibilă: a atins alături de Halep toate obiectivele posibile. A dus-o pe locul întâi în lume şi a făcut-o câştigătoare de Grand Slam”, notează puntodebreak.com.

Cahill – Kyrgios, parteneriat posibil?

În acest context, se zvoneşte o posibilă colaborare între Cahill şi Kyrgios. Australianul s-ar ocupa de pregătirea lui Nick în mod direct doar pe durata turneelor din Australia şi SUA, pentru a fi cât mai aproape de familie.

Varianta nu e nouă, în condiţiile în care năbădăiosul jucător ar avea nevoie de un pedagog precum Cahill. Specialiştii de la Antipozi sunt convinşi că Darren l-ar pune pe Kyrgios pe traiectoria potrivită şi l-ar ajuta să nu se irosească. Mulţi îl vedeau pe tânărul de 23 de ani un viitor număr unu mondial, dar cu atitudinea arătată până acum îi va fi foarte greu să ajungă acolo.

În timpul US Open, la una din televiziunile care transmitea evenimentul s-a discutat despre cât de mult i-ar putea schimba Cahill în bine jocul lui Kyrgios. Un talent enorm, jucătorul australian are mari probleme pe partea mentală. S-a discutat astfel că o colaborare cu Cahill l-ar transforma într-un jucător de top,

În privința lui Darren Cahill, australienii de la The Courier Mail susțineau de curând că acesta s-ar putea integra perfect în echipa lui Kyrgios și l-ar putea ajuta pe tânărul jucător să-și valorifice potențialul uriaș, după ce, în trecut, l-a făcut pe Lleyton Hewitt să devină cel mai tânăr lider mondial din istorie, iar pe Andre Agassicel mai bătrân număr 1 din istorie.

Cahill a colaborat cu Simona Halep din 2015, făcând-o numărul unu mondial şi ajutând-o să câştige Roland Garros 2018, scrie DigiSport.