„În 1994, deja aveam doi copii, fetița tocmai se născuse. Și mergeam cu ea în cărucior, avea câteva luni, mergeam în centrul orașului. N-a fost chip să găsesc nu 10 metri, nu un metru, un centimetru pe trotuarele din centrul orașului, ca să poată să meargă lin acel cărucior. Atât de mult i se zguduia căpșorul încât am luat-o în brațe. Astăzi, trotuarele de la care am plecat sunt asfaltate și nu mai au astfel de probleme”, a declarat Liviu Dragnea.

Teleorman este județul din România care a pierdut cea mai multă populație în ultimii 25 de ani. Aproape un sfert din teleormăneni au dispărut din județ. Zimnicea este cel mai sărac oraș din județ. A pierdut 20% din populație față de anii 90. Este azi un oraș-fantomă unde chiar și gara s-a închis.

Chiar și pe Magistrală, cum îi spun zimnicarii centrului, pășești parcă în Coreea de Nord.

Pensionar militar: „Singurul avantaj e că e un oraş liniştit. Şi poţi să te duci la peşte. Ca să-ţi mai omori timpul, plictiseala. În rest n-ai ce să faci”.

Omul care este în măsură să știe cel mai bine dinamica Teleormanului este președintele PSD Liviu Dragnea. El a condus județul timp de 12 ani, din 2000 până în 2012.

„Judeţul Teleorman a pierdut aproape un sfert din populaţie în ultimii 25 de ani. Dumneavoastră aţi condus peste 10 ani acest judeţ, de ce pleacă lumea din județul Teleorman?”.

„Pleacă din Teleorman cum pleacă din toată țara. Pentru locuri de muncă mai bine plătite. Și sunt plecați de mulți ani. De prin anii ’90 și ceva. Din păcate.

„Acum nu știu dacă aceasta e o informație, vreți să spuneți că i-am luat eu la goană?”.

SURSA: digi24.ro