Ministrul Educaţiei Naţionale, Monica Anisie, este de părere că în şcoli nu există pericolul ca elevii să se infecteze cu noul coronavirus, ea afirmând că în interiorul unităţilor didactice sunt respectate toate regulile.

În același timp, ministrul mai consideră că numerele raportate în ultimele săptămâni, care arată creşteri semnificative ale ratelor de infectare şi ale numărului diagnosticelor de COVID-19, nu sunt influenţate de faptul că elevii merg la şcoală, iar pericolul se află, de fapt, ”dincolo de poarta școlii”.

”Vreau să vă spun că în spaţiul şcolii nu există pericolul infectării. S-au luat toate măsurile de siguranţă, există dezinfectaţi, există acea distanţă fizică între elevi, se poartă mască, profesorii sunt foarte atenţi cu respectarea acestor reguli.

Deci, nu şcoala este cea care influenţează într-un fel creşterea numărului de îmbolnăviri, nu în spaţiul şcolii se îmbolnăvesc copiii, ci pericolul este dincolo de poarta şcolii”, a declarat Monica Anisie, la B1 TV.

Peste 3.300 de școli în scenariul roșu

Totodată, ministrul a precizat că, potrivit raportărilor curente,  în prezent, la nivel naţional există 3.393 de unităţi de învăţământ care funcţionează în scenariul roşu, organizând cursuri exclusiv online.

În ceea ce privvește restul scenariilor, potrivit ministrului, de trei ori mai multe şcoli funcţionează în scenariul verde şi 4.500 în scenariul galben, cel hibrid.

Întrebată care este feedback-ul primit de la profesori în ceea ce priveşte eficienţa cursurilor online la şcolarii de vârstă mică, ministrul Educaţiei a declarat că ”este clar” că elevii de şcoală primară au nevoie de susţinerea părinţilor.

În același timp, Monica Anisie a mai menționat faptul că, în calitate de profesor la clasa a cincea la Colegiul Naţional de Informatică ”Tudor Vianu” din Bucureşti a constatat faptul că elevii îşi doresc să meargă la şcoală.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla în cazul unităților de învățământ și dacă elevii se vor întoarce sau nu în băncile de la școală.

Sursa foto: INQUAM/Octav Ganea