Atac extrem de dur al ministrului Educației, Monica Anisie. Această îi lovește dur pe cei de la PSD pe care îi atacă pentru moțiunea de cenzură îndreptată către Guvernul liberal.

Monica Anisie, atac dur la adresa PSD!

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a declarat, miercuri, că nu se teme de moţiunea de cenzură depusă se PSD, calificând demersul social-democraţilor drept „iresponsabil”.

Întrebată, la postul B1 TV, dacă îi este frică de demitere în urma moţiunii de cenzură, Anisie a răspuns: „Eu aş vrea să caracterizez acest demers al Partidului Social Democrat printr-un singur cuvânt – iresponsabilitate. Atât. Nu îmi este teamă de această moţiune de cenzură”.

Ministrul Educaţiei a afirmat că PSD „ar trebui să se gândească la binele ţării”.

„Cred că ar trebui Partidul Social Democrat să se gândească la binele acestei ţări, să se gândească ce anume îşi doresc pentru această perioadă în care ne confruntăm cu o situaţie epidemiologică nu tocmai bună. Prin urmare, cred că demersul PSD este unul iresponsabil”, a spus Monica Anisie.

Mai mult, Anisie vorbit și despre situația școlilor din România. În prezent nu sunt suficienţi medici şi asistente în cabinetele şcolare, însă un proiect de lege depus la Parlament prevede deblocarea posturilor pentru personalul didactic, personal nedidactic şi personalul medical necesar acestor cabinete, a explicat ministrul Educației și Cercetării.

„În momentul de faţă nu sunt suficienţi medici sau asistente în cabinetele şcolare. Prin proiectul de lege pe care l-am trecut prin Guvern şi l-am depus la Parlament am solicitat deblocarea posturilor pentru personalul didactic, personal nedidactic şi pentru medici şi asistente din cabinetele şcolare. Ştiţi foarte bine că în Legea 55 – legea în care sunt prevăzute măsurile pentru starea de alertă – a fost interzis concursul până şi pentru funcţiile didactice”, a spus ministrul la postul B1.