Preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat speranţa că moțiunea de cenzură a celor de la PSD să nu treacă, deoarece acest demers este total neavenit.

Iohannis avertizează PSD-ul!

„Sper să fie suficientă înţelepciune în Parlament ca să nu treacă această moţiune de cenzură, este una total neavenită, izvorâtă din cinismul pesedist şi cred că românii îşi dau seama că aici avem de-a face cu o moţiune populist-electoralistă total neavenită şi pusă într-un moment în care aveam nevoie de orice numai de instabilitatea politică nu”, a afirmat şeful statului, la Palatul Cotroceni, într-o conferinţă de presă.

Mai mult, șeful statului a lansat un nou atac extrem de dur la adresa social democraților pe care îi consideră responsabili de problemele cu care se confruntă acum Executivul liberal. „Această moțiune de cenzură este prima de la Revoluție care se depune cam în bătaie de joc in partea PSD. Eu nu îmi doresc să treacă această moțiune. Suntem în panemie, în criză economică și oricum avem alegeri peste câteva săptămâni, în decembrie. Ce rost are o moțiune de cenzură în aceste condiții?

PSD vrea să arunce țara în aer nu să preia Guvernarea. Este total neavenit, totul izvorât din cinismul PSD-ist. Avem de-a face cu o moțiune populist-lectoralistă, total neavenită și pusă într un moment în care aveam nevoie de orice numai de instabilitate politică nu”, a tunat șeful statului la adresa social democraților.

Noul șef al PSD, Marcel Ciolacu, a amenințat Executivul liberal. Vrea ca moțiunea de cenzură să fie votată cât mai repede îân Parlament, iar PSD să preia puterea chiar înaintea alegerilor locale.