Fostul boxer Rudel Obreja a împlinit, pe 6 august, 53 de ani. Din păcate, fostul sportiv nu a putut să sarbătorească așa cum ar fi trebuit. Pe 22 iulie el a fost eliberat din închisoare din cauza bolii de care suferă. Rudel Obreja are cancer în fază terminală și stă mai mult prin spitale. Soția sa a declarat recent în ce stare se află fostul sportiv.

Momente grele pentru Rudel Obreja

„Înainte de toate, este foarte bine că nu se mai află sub paza gardienilor, aşa are parte de un act medical complet. A început chimioterapia, există reacţii adverse puternice, vărsături, căderea părului. Va continua pe o perioadă lungă de-acum încolo.

Eram stresată pentru că situația lui medicală era delicată şi încă este şi avea nevoie de toată îngrijrea pe care nu o putea avea sub pază. Plus deplasările trebuiau aprobate. Sunt alături de el zilnic, stau cu el, soțul meu este între spitale şi casă, este la spital în cea mai mare parte a timpului.

Acum s-a externat după o intervenție chirurgicală, viața lui curge între spitale şi medici.

S-a plâns că are nişte dureri. După ce a fost tratat cu indiferenţă mult timp, a fost trimis în Penitenciarul Jilava fără să i se facă nimic după carantina din Rahova. După mutare, s-a plâns în continuare de dureri abdominale care radiau în spate. La un moment dat a fost trimis la Spital Penitenciar Rahova unde este tratat de scolioză. După CT la patru zile distanta se confirmă acest diagnostic îngrozitor: CANCER. Deci oamenii îl tratau în penitenciar cu NoSpa pentru scolioză şi omul avea cancer.”, a spus soţia lui Rudel Obreja, la România TV.

Instanța a decis să-l elibereze din închisoare

Pe 22 iulie, judecătorii au decis întreruperea executării pedepsei pentru Rudel Obreja în dosarul Gala Bute pe o perioadă de trei luni. Sportivul suferă de cancer în fază terminală.

„Dispune întreruperea executării pedepsei închisorii în cuantum de 5 ani, aplicată petentului Obreja Rudel, pentru o perioadă de 3 luni. Pe durata întreruperii executării pedepsei, petentul Obreja Rudel trebuie să respecte următoarele obligații:

  • să nu depășească limita teritorială a României decât în condițiile stabilite de instanță;
  • să ia legătura, în termen de 24 de ore, de la punerea în libertate, cu Inspectoratul General al Poliției București pentru a fi luat în evidență și a stabili mijlocul de comunicare permanentă cu organul de supraveghere, precum și să se prezinte la instanță ori de câte ori este chemat
  • să nu își schimbe locuința
  • să se prezinte, de îndată, după punerea în libertate, la unitatea sanitară la care urmează să facă tratamentul.”, se arată în decizia instanţei.