Valoarea tranzacției a fost de aproximativ 10 milioane de euro, iar Murad spune că va mai investi alte 15 milioane de euro, potrivit profit.ro

Mohammad Murad este cel mai mare investitor din turismul românesc, prezent în TOP 300 Capital, cu o avere evaluată la 90 – 93 milioane de euro. Anul acesta, omul de afaceri a anunțat că ridică la Năvodari un hotel de cinci stele, cu 150 de camere și apartamente, iar unele vor depăși ca suprafață 200 de metri pătrați. El mizează pe românii care merg în străinătate în concendiu și pe turiștii străini, preoponderent israelieni, italieni, spanioli și turci care vin la noi.

De asemenea, antreprenorul Josef Goschy este unul dintre cei mai mari hotelieri din ţară, prezent în TOP 300 Capital, cu o avere estimatp la 50 – 52 milioane euro. Presiunea datoriilor l-a forţat să scoată la vânzare unităţile de cazare Panoramic, Amfiteatru şi Belvedere din staţiunea Olimp şi Onix şi Safir din staţiunea Cap Aurora. Complexul hotelier din Olimp a fost cumpărat în urmă cu opt ani pentru 30 de milioane de euro şi scos la vânzare la un preţ dublu în 2010, însă fără succes în a găsi cumpărătorii aşteptaţi. Goschy a fost nevoit să-şi reducă treptat aşteptările până la 15 milioane de euro.