Porsche Romania dezaproba masurile pe care executivul intentioneaza sa le ia in domeniul politicii fiscale si s-a declarat importiva modificarilor aduse Ordonantei de Urgenta a Legii 571/2003, privind Codul Fiscal.

Potrivit oficialilor importatorului, deductibilitatea a „doar” 30% din cheltuieli este „o masura total aberanta”, care va favoriza reparatiile in unitati de service neautorizate si va conduce la cresterea evaziunii fiscale.

„Legislatia Ordonantei de Urgenta a legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal este total aberanta, intrucat va favoriza vanzarea de masini second-hand la negru, lucru care va suprima vanzarea de masini noi”, a spus directorul general al Porsche Romania, Brent Valmar.

Acesta a explicat ca daca nu se va mai permite deducerea cheltuielilor cu masinile de firma, vor fi favorizate si reparatiile la colt de strada.

„Vom asista la un salt inapoi cu 20 de ani, iar toate investitiile in retelele autorizate de service si in instruirea de personal calificat se vor duce pe apa sambetei si pe cale de consecinta se vor reduce dramatic incasarile din TVA la bugetul de stat, masura propusa avand un efect contrar celui dorit”, a adaugat Valmar.

Mai mult, directorul general al Porsche Romania este de parere ca adoptarea modificarilor la Codul Fiscal in vogoare va genera „o mare gaura in bugetul de stat si un blocaj al activitatii economice”.

Porsche Romania este importatorul marcilor Audi, Bentley, Lamborghini, Porsche, Seat, Skoda, Volkswagen, Volkswagen Autovehicule Comerciale si Weltauto – autovehicule de ocazie.

Compania are peste 4.500 de angajati in reteaua celor 96 de distribuitori din intreaga tara si 566.178 de contracte de reparatii in service semnalate la sfarsitul anului 2008.