Intrebarea care sta pe buzele tuturor dupa anuntul AVAS conform caruia Ford este singurul ofertant pentru uzina de la Craiova a primit o jumatate de raspuns de la John Fleming, presedinte si director general executiv la Ford of Europe.

Ce model vor produce americanii? Ei bine conform lui Fleming “va fi un model nou. Produs exclusiv in Romania. Este deja in curs de proiectare acum in birourile din Germania si Marea Britanie”. Oficialul Ford Europa a declarat in cadrul unui interviu difuzat de televiziunea publica si ca spera sa construiasca la Craiova “300.000 de masini pe an, dintre care 90% vor fi exportate ceea ce e benefic pentru economia Romaniei. Vom mai produce circa 300.000 de motoare noi din punct de vedere tehnologic dintre care 70% vor fi exportate”. Deci, exportul va fi pe primul plan iar Ford este dispus nu numai sa “garanteze” slujbele existente la Craiova pentru moment ci chiar sa creasca numarul salariatilor “pana la 7.000, poate mai mult”.

Pe langa toate acestea, unele surse apropiate companiei Ford sustin ca exista planuri pentru producerea mai multor modele la Craiova. Totul depinde de pietele de desfacere si de usurinta cu care va fi implementat noul proiect.

 

Sursa: Capital