Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a susţinut că este necesar un schimb permanent de informaţii şi bune practici între statele membre UE în ceea ce priveşte mobilitatea elevilor, studenţilor şi a forţei de muncă şi a afirmat că iniţiativa privind constituirea reţelelor de universităţi europene creează premise pentru o „mobilitate echilibrată şi cooperare consolidată”.

Mobilitatea, element esenţial al liberei circulaţii şi al cooperării europene

„Considerăm că este necesar un schimb permanent de informaţii şi bune practici între statele membre în ceea ce priveşte mobilitatea elevilor, studenţilor şi a forţei de muncă. Începând cu anul 2016 finanţăm proiecte de mobilitate pentru tineri cercetători din diaspora, cu scopul de a facilita schimburile de experienţă şi expertiză ce au la bază competenţe dobândite de tinerii cercetători români aflaţi în diaspora şi cei din ţară, în vederea consolidării cooperării dintre aceştia”, a declarat joi Monica Anisie, la reuniunea Consiliului Educaţie, Tineret, Cultură şi Sport, organizată la Bruxelles de preşedinţia croată a Consiliului Uniunii Europene, potrivit unui comunicat de presă.

În intervenţia sa, ministrul român a subliniat că mobilitatea este un element esenţial al liberei circulaţii şi al cooperării europene, însă experienţele statelor membre sunt diferite.

Conform sursei citate, în cadrul reuniunii a fost adoptată Rezoluţia Consiliului privind educaţia şi formarea profesională în Semestrul European, potrivit Agerpres.