Mittal Steel Galaţi şi-a schimbat oficial numele în ArcelorMittal Galaţi, după ce Adunarea Generală a Acţionarilor a aprobat schimbarea de nume şi autorităţile legale au înregistrat modificarea. Noua denumire reflectă schimbarea structurii grupului după fuziunea dintre companiile siderurgice Mittal Steel şi Arcelor ce a avut loc anul trecut. La rândul lor unităţile deţinute de Arcelor Mittal în Iaşi, Roman şi Hunedoara îşi schimbă numele, devenind ArcelorMittal Iaşi, ArcelorMittal Roman şi ArcelorMittal Hunedoara.

Cea mai mare companie siderurgică din lume, ArcelorMittal, are peste 330 000 de angajaţi în peste 60 de ţări. Compania este prezentă cu unităţi de producţie în 27 de ţări din Europa, Asia, Africa şi America, pe toate pieţele-cheie ale industriei siderurgice.

În 2006 compania a avut o producţie de oţel de 118 milioane de tone reprezentând circa 10% din producţia mondială de oţel.Acţiunile ArcelorMittal sunt listate la bursele din New York, Amsterdam, Paris, Bruxelles, Luxemburg precum şi la bursele spaniole de la Barcelona, Bilbao, Madrid şi Valencia.