Mitsubishi Motors va incepe livarea de masini electrice catre Grupul PSA/Peugeot-Citroen cel mai devreme in cursul anului viitor, titreaza cotidianul economic nipon Nikkei.

Potrivit intelegerii dintre cele doua companii, livrarile modelului japonez „i MiEV” catre constructorul francez ar putea ajunge la peste 10.000 de unitati pana in 2011.

Vehiculul electric, propulsat cu ajutorul unei baterii litiu-ion de mare performanta va fi lansat pe piata din Japonia in cursul acestei veri. „i MiEV” are o autonomie de circa 160 de kilometri la o singura incarcare a bateriei.

Initiativa celor doua companii vine sa intampine demersurile guvernelor statelor europene, care se grabesc sa ofere stimulente pentru dezvoltarea si comercializarea de masini electrice. De aceea, este de asteptat ca Europa sa devina o piata fruntasa pentru astfel de vehicule.

Potrivit publicatiei Nikkei, guvernul Francez ofera stimulente de pana la 5.000 de euro precum si scutiri de taxe pentru cumparatorii de masini electrice.

Pe de alta parte, compania Nissan rivala Mitsubishi, dezvolta vehicule electrice in parteneriat cu producatorul francez de autovehicule, Renault.