Mircea Diaconu este mândru de copiii lui, Ana și Victor

Cu ceva timp în urmă, Mircea Diaconu împărtășea cu căldură povestea minunată a familiei sale. Talentatul actor trăiește de mai multe decenii o poveste de dragoste de basm alături de partenera sa de viață, Diana Lupescu. Cuplul are împreună doi copii adorabili, Ana și Victor.

În vreme ce fiul său a urmat calea artei, fiica sa s-a îndreptat către un domeniu complet diferit. În plus, Diaconu se bucură și de prezența nepoatei sale adolescente, numită Ana Maria, de care este foarte mândru. Iată cum își desfășoară activitățile toți trei!

„Cred că foarte frumoasă a fost copilăria lor și normală, și firească. Și acum, de asemenea. Reacționează ca noi. Copiii noștri sunt aici și nu au vrut să fugă din țara aceasta îngroziți sau disperați, deși au toate calitățile de tipul acesta. Nici nu le trece prin cap, dar nu pentru că le-am zis noi. Educația este ceea ce văd copiii acasă, aud de la părinții lor și de la școală, dar nu sunt precepte impuse.

Ei au trăit în atmosfera aceasta a credințelor noastre, căci și eu, și Diana vorbim aceeași limbă, aceeași formație, principii de bază. Suntem niște provinciali, în sensul bun al cuvântului, al lucrurilor în care credem. Un mod de viață pe care îl facem și acasă și pe care copiii noștri l-au trăit exact în atmosfera aceea. Iar reacția lor astăzi este exact ca a noastră”, a spus actorul. 

Fiica lui Mircea Diaconu este pasionată de echitație

Victor, fiul lui Mircea Diaconu, a urmat pasiunea tatălui său pentru artă. Pe de altă parte, Ana, fiica sa, s-a implicat într-o altă lume, cea a echitației. Actorul a explicat că pasiunea ei pentru acest sport s-a născut dintr-o dorință de a explora și de a experimenta lucruri noi. Astăzi, Victor își construiește o carieră în lumea artelor plastice, scenografiei, și picturii, în timp ce Ana se dedică practicării echitației cu pasiune și determinare.

„Victor face arte plastice, face scenografie, pictură… Fiica mea face comunicare, relații publice. A făcut și doi ani de Științe Politice la SNSPA.

Nu le-am dat sfaturi în sine de carieră, ci de comportament. Cariera și-o face fiecare cum simte. Nu le-am pus stavile de niciun fel. Ana noastră a crescut în cabine cu noi, în vremurile urâte și grele cu turnee, cu tot ce însemna, cu frigul… și, când s-a făcut mai mare și o întreba cineva dacă vrea să se facă actriță, spunea: „Vai de mine, dar știu exact despre ce e vorba! Nu o să mă fac niciodată. Te apropii de profesia asta dintr-un miraj, că înăuntru e altfel nu știi sau afli mai târziu, dar ea știa perfect. Și a spus: „Eu nu vreau așa. Nu o interesează absolut deloc”, a adăugat el.

Actorul are și o nepoată, Ana Maria

Mircea Diaconu este și bunic, iar nepoata sa, Ana Maria, a ajuns deja la perioada adolescenței. A fi bunic este pentru el un rol complex, dar în același timp extrem de plăcut în viața sa.

„Ana Maria are buletin de puțin timp. Are 14 ani. Să vă povestesc o minisecvență. Era în grupa mică la grădiniță, iar fetița mea a spus să merg eu după ea. Și m-am dus eu. Am deschis ușor ușa clasei și am văzut-o jucându-se cu o fetiță. La un moment dat, m-a observat în tocul ușii, s-a oprit, a bătut din palme și a zis: „Mircea al meu!. M-am scurs pe tocul ușii până jos. Și în ziua de azi sunt la fel. E atât de caldă, de iubitoare. O minune de copil.

Până la urmă, atmosfera din casă modelează omul. Fiul meu a venit pe lume la 10 ani diferență de fiica mea, dar el nu e căsătorit. I-am zis: „Tată, gândește-te că vreau să îmi văd și eu nepoții. Și fă ceva, totuși! Nu m-a contrazis, ceea ce sunt vești bune”, a adăugat actorul, pentru Viva. 

Ana Maria este și ea pasionată de cai și echitație

Ana Maria împărtășește pasiunea familiei pentru cai. Ea este campioană de echitație și probabil va avea și o carieră în acest domeniu.

„E pasionată de cai, călărie, de echitație. Pasionată puțin spus. E campioană și paracampioană. E în lotul național de copii. De mică, parcă a născut-o maică-sa pe cal. Și ea, și maică-sa sunt topite după cai și cu asta se ocupă amândouă. Sunt pasionate. Noi suntem foarte încântați. Posibil să aleagă o carieră în zona aceasta. Însă merge bine cu materiile, cu școala”, a adăugat el.

Actorul a vorbit și despre discreția aparițiilor în public ale soției sale. De ce stă departe de lumina reflectoarelor?

„Nu a ales, dar nu o interesează acum. Posibil să înceapă să facă regie din nou. Are niște proiecte și lucrează la ele. A fost și pandemia și am stat închiși o perioadă, care mai de care”, potrivit lui Mircea Diaconu.