Mircea Diaconu, candidat independent în turul întâi al alegerilor prezidenţiale, a vorbit, miercuri seară, la Antena 3, despre voturile primite de el şi despre faptul că el nu le poate tranzacţiona, pentru că nu îi aparţin. Diaconu spune că el a avut o altfel de abordare în campanie şi a încercat să-i convingă pe oameni că funcţia de preşedinte trebuie să fie de altă natură. Iar prin atitudinea care o arată acum Iohannis şi Dăncilă, e foarte posibil ca cei doi să nu atragă o mare parte din cele 800.000 de voturi primite de Mircea Diaconu în turul întâi.

“Voturile care au fost pentru mine eu zic ca sunt alt gen de voturi, pledoaria mea a fost altfel, am încercat să conving că această funcţie e de altă natură, nepolitică, nepartizană. Ele nu pot fi tranzacţionate acum pe aceasta piaţă eminamente politică, ei se acuză reciproc ca partide, grupuri, persoane.

Celor care vor să tranzacţioneze voturile primite de mine, eu le propun să stea liniştiţi, că ele nu sunt de vânzare. (Cei care m-au votat – n.red.) Au votat că aşa au vrut ei, pur şi simplu, nu le-am cerut eu. Nu le deţin eu. Voturile pentru mine nu intră în piaţa asta, zic eu”, a declarat Mircea Diaconu pentru Antena 3.