Mircea Badea și-a oferit opinia despre cazul lui Vlad Pascu, șoferul care s-a urcat la volan după ce a consumat droguri și a ucis doi tineri pe trecerea de pietoni. Ulterior, tânărul a fost arestat pentru 30 de zile şi este cercetat penal pentru ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului, conducere sub influenţa unor substanţe interzise şi vătămare corporală din culpă.

În urma tragicului accident, o tânără de 20 de ani și un tânăr de 21 de ani și-au pierdut viața. Mai mult, au mai fost răniți doi tineri, de 19 ani, respectiv 20 de ani și o tânără de 20 de ani.

Mircea Badea a oferit o nouă perspectivă în cazul lui Vlad Pascu

„Tema „se urcă drogaţii la volan” nu este, în primul rând, o temă despre volan, că multă lume se proptește în volan. Nu! Eu mă proptesc în cuvântul „drogaţi”. Ca să se drogheze, trebuie să aibă cu ce şi, în mod evident, au şi drogurile astea par atât de uşor de procurat…

Dacă îmi zici acum „Badea, du-te şi droghează-te!”, nu ştiu de unde să o apuc exact. Nu ştiu cum să fac. Sun un prieten? Întreb publicul? Băi, pare că sunt unul dintre puţinii care aş avea, la o adică, problema… Ăsta, bizarul ăsta care a omorât copiii ăia, bizarul ăsta, ca să nu îi spun altfel, defectul ăsta major a fost prins drogat la volan. Prietene, de unde a luat droguri?

Subiectul, în opinia mea, este ăla cu drogurile. Ăla e! Şi, când vorbim despre droguri, ne uităm la DIICOT, la „miliţie”, la magistraţi, ba chiar şi la SRI. Ce fac ei, la treaba asta? Ok, pui fiola în bot pe stradă. Este în regulă! Dacă ăsta este nivelul, atunci toate aceste cazuri mâine vor fi mai numeroase, poimâine mai numeroase şi tot aşa, pentru că, de fapt, sursa acestor probleme o reprezintă drogurile”, a declarat Mircea Badea în emisiunea „În Gura Presei”, de la Antena 3.

Tatăl Robertei, fata de 20 de ani ucisă în accidentul de la 2 Mai, a făcut mărturii cumplite

Tatăl Robertei a făcut declarații în urma accidentului care a șocat o țară întreagă. Acesta a spus că întreaga familie este de-a dreptul spulberată după ce a pierdut un copil din cauza lui Vlad Pascu, șoferul de 19 ani care s-a urcat drogat la volan.

„Vineri după-amiaza fata era pe litoral să sărbătorească unul dintre colegii de la facultate. Erau fericiți, nu erau băuți, nu erau copii de bani gata, nu consumau droguri. Din păcate cineva s-a găsit să-i ucidă, am pierdut copii buni.

Din păcate s-a întâmplat evenimentul acesta nefericit, care ne-a întrerupt concediul. Și pentru fata mea era așteptat acest concediu la mare. Mai am o fată mai mică de 16 ani și începând de luni urma să ne facem sejurul la mare.

Roberta nu mi-a înșelat niciodată așteptările, a fost bună la scoală, a luptat să învețe, a intrat la mai multe facultăți, a ales Geografia în ideea să viziteze Europa și țara noastră. Chiar voia să-și cumpere un aparat foto.

Și-a luat permis de conducere. Eu sunt șofer profesionist, nu a vrut să învețe de la mine, a învățat singură. Picta, schița tot ce vedea, a fost un copil cuminte. Am vorbit cu ea la telefon, se simțea în vocea ei, abia aștepta să mă întorc. (…) Mi-aș fi dorit ca după accidentul ăsta să am sicriul deschis ca să ne putem lua adio de la ea, sicriul e sigilat, ne uităm la o fotografie și plângem ca proștii”, a spus tatăl Robertei, conform România TV.