Mircea Badea a rămas mască după ce a văzut care a fost cea mai citită știre de pe site-ul DC News în acest weekend. Mai exact, este vorba despre știrea în care mama sa, Mariana Badea, profesoară de limba și literatura română, a scris o carte pentru a veni în ajutorul elevilor și al profesorilor.

Este vorba despre cartea „Limba română. Gramatica pentru elevi”, la Editura Badea&Professional Consulting, iar în articol nu era menționat faptul că este vorba de mama prezentatorului tv.

Cu toate acestea, cititorii au fost interesați de aceste informații, iar Mircea Badea a rămas și el surprins.

„La DC News, astăzi, cea mai citită știre a fost o știre despre mama mea. Mama mea nu este florăreasă, dar se scoală de dimineață. Mama mea este profesoară de limba și literatura română… cât or mai fi limba și literatura română… că nu se știe niciodată. Revenind: cea mai citită știre de pe DC News este cu mama, fără să scrie în text că este mama mea, dar vă zic eu că este mama”, a zis Mircea Badea la Antena 3.

”Mie îmi trebuie audiență”

Totodată, el a mai adăugat că știe despre schimbarea gramaticii limbii române însă nu are posibilitatea de a vorbi despre aceste subiecte. „Cum să vorbesc eu despre schimbarea gramaticii limbii române pe post? Mie îmi trebuie audiență. Văd că pe DC News este cea mai citită știre”, a mai spus Mircea Badea.

De menționat este faptul că noua programă de limba română pentru ciclul gimnazial, aflată de curând în vigoare, impune o altă abordare a gramaticii limbii române prin introducerea de noi termeni, noțiuni, aspecte ale claselor lexico-gamaticale și ale funcțiilor sintactice

Pentru a venit în ajutorul elevilor, Mariana Badea, profesoară de limba și literatura română și totodată, mama lui Mircea Badea, a publicat cartea ”Gramatica actualizată”, în care explică și clarifică noile terminologii și concepte cu care elevii nu sunt obișnuiți, iar în manuale ori nu există deloc, ori sunt doar menționate.