Cei trei adolescenți anunțau plasarea unor bombe la Aeroportul Otopeni și se foloseau de aplicații informatice, folosind tehnologia VoIP prin care se disimulează identitatea apelantului. Aceștia apelau astfel dispeceratele unor aeroporturi și unități de poliție pentru a amenința cu detonarea unor dispozitive explozibile și pentru a reclama săvârșirea unor fapte nereale, dar și pentru apelarea unor persone fizice și juridice pentru a face diverse farse.

Aceștia au apelat în mai multe rânduri dispeceratul Aeroportului International Henri Coandă București-Otopeni pentru a amenința cu detonarea unor dispozitive explozibile. Totodată au inițiat mai multe apeluri telefonice către secții de poliție din Capitală pentru a reclama săvârșirea unor fapte nereale, dar și către mai multe societăți comerciale pentru a efectua comenzi comerciale false pe numele unor persoane cu care aceștia intraseră în diverse conflicte, se arată în comunicatul transmis de DIICOT.

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Pitești împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești au ridicat documente și 10 telefoane mobile, 12 cartele telefonice, 3 unităţi de calcul, 7 unităţi de memorie și alte obiecte și înscrisuri.