Într-o postare pe o rețea de socializare, Alin Cristian Mituță fost scretar de stat în cabinetul tehnocrat, dar și cofondator al Mișcării România Împreună a răspuns acuzației pe care ministrul o face spunând că ,,situația e fix pe dos: guvernul Cioloș a adus cei mai mulți bani în țară din toți cei 11 ani de la aderare – adică peste 7 miliarde de euro – în timp ce guvernul din care faceți parte a pierdut deja definitiv peste 1,2 miliarde de euro anul trecut și e pe cale să mai piardă încă 1,4 miliarde în 2018.”

,,În lunga tradiție pesedistă în care guvernul Cioloș e de vină pentru toate relele din România, de la pesta porcină apărută la doi ani de când acel guvern și-a încheiat mandatul și până la atacurile urșilor, domnul Teodorovici a spus aseară că guvernul Cioloș “a blocat fondurile europene”.

Domnule Teodorovici, dacă v-ați întreba oamenii din minister v-ar spune că situația e fix pe dos: guvernul Cioloș a adus cei mai mulți bani în țară din toți cei 11 ani de la aderare – adică peste 7 miliarde de euro – în timp ce guvernul din care faceți parte a pierdut deja definitiv peste 1,2 miliarde de euro anul trecut și e pe cale să mai piardă încă 1,4 miliarde în 2018.

Nu o spunem doar noi ci o spune însăși comisara Crețu care e din partidul dumneavoastră.

Mai mult decât atât, guvernele Dragnea au reușit “performanța” de a absorbi în doi ani (2017-2018) aproximativ aceeași sumă pe care guvernul Cioloș a adus-o în țară într-un singur an (2016).

Acestea sunt cifrele. Restul e minciună, propagandă, manipulare și mult scandal. România are nevoie de profesionalism și de bun simț, nu de politica de circari atât de specifică coaliției de guvernare.

*Sursa datelor: cohesiondata.ec.europa.eu şi ec.europa.eu/budget
**Pentru anul în curs am folosit o estimare pa baza datelor disponibile.”