Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a susţinut o declaraţie de presă, miercuri, la Palatul Victoria, în care a amintit şi întâlnirea pe care a avut-o cu conducerea Poştei Române, instituţie pe care o acuză că şi-a depăşit atribuţiile şi s-a implicat în sprijinirea PSD.

“Am cerut să se oprească orice fel de legătură între factorii poştali şi PSD şi, de fapt, să se oprească orice legătură cu orice fel de partid politic. Nu mi se pare o activitate menită să întărească credibilitatea Poştei Române, aceea de a semna un protocol, aşa cum vă amintiţi că s-a întâmplat în primăvara acestui an, înainte de europarlamentare, între sindicatul Poştei Române şi PSD.

Nu cred că este oportun ca factorul poştal să exercite un rol de agent politic şi cred că trebuie să revină la fişa lui de post, la ceea ce are de făcut şi să o facă cu rigurozitate. Semnalele îmi vin din Vrancea, îmi vin din Dolj, din zonele unde liderii PSD amestecă instituţiile statului român cu politica şi acest lucru, pentru mine, este inadmisibil.

Mesajele mi-au venit de la poştaşii simpli, care acoperă cele mai dificile zone din ţară. Ei îmi atrag atenţia că între conducerea sindicatului şi condiţiile lor de muncă s-a creat o distanţă. Nu mă pot implica în contractul de management pe care-l are în acest moment Poşta cu ministerul de resort, însă datoria mea este să mă asigur că se respectă legea şi că nu amestecăm politica cu livrarea unor drepturi pentru cetăţeni. De aceea, le-am cerut să se întoarcă la funcţia lor de bază şi să lase politica pentru un alt spaţiu. Este sinistru să faci politică într-o zonă în care nevoile sociale şi de orice natură sunt evidente.

Vor exista şi sancţiuni. Ele trebuie aplicate de către conducerea Poştei Române. Eu am considerat că această întâlnire are rol de avertisment.”