“Sunt sigur că vom putea face faţă crizei datoriilor din Europa cu ajutorul măsurilor convenite, cuprinzătoare asupra reformei instituţionale a uniunii monetare europene”, a declarat Schaeuble într-un articol publicat de revista germană Focus.
Liderii europeni au ajuns la un acord vineri în privinţa conceperii unui nou tratat pentru o integrare economică mai profundă în zona euro, deşi Marea Britanie, a treia cea mai mare economie din regiune, a refuzat să se alăture celor 17 state care au adoptat moneda unică şi celor nouă alte state aflate în uniune fiscală.
Schaeuble a mai afirmat că Europa a ieşit mereu mai puternică din crize şi că acest lucru este important pentru Germania, cea mai mare economie a zonei euro.
“Dacă acţionăm ca state-naţiuni individuale, putem cel mult să întârziem pierderea importanţei noastre, dar nu am putea-o preveni”, a completat Schaeuble în articol.
Ministrul german a mai reiterat faptul că moneda euro este un succesor demn al fostei mărci germane şi că aceasta a acordat mai multă stabilitate preţurilor de-a lungul celor 12 ani de existenţă decât marca.