Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, aflată în faţa a 3.000 de absolvenţi de Politehnică, a încercat să-i inspire pe aceştia, folosind o metodă mai puţin obişnuită, relatează Digi24. ,,Și, dacă vorbim de valoare, dați-mi voie să fac aici, în fața voastră, o încercare. Îmi cer scuze celor care știu ceea ce vreau eu să fac acum. Am în mâinile mele două bancnote, una este de 100 de lei, alta este de 10 lei și vreau să vă întreb dacă le vreți. Le vreți? OK. Atunci, o să le mototolesc și o să vă întreb dacă le mai vreți”, a spus ministrul.

Tinerii i-au răspuns în cor că nu renunță la bancnote și le vor în continuare, chiar dacă sunt mototolite. ,,Putem să mergem mai departe și anume să le aruncăm pe jos și să le călcăm în picioare. Le mai vreți? Da, filosofia acestei experiențe este cât se poate de clară, le vreți și mototolite, le vreți și călcate în picioare, pentru că au valoare. Mesajul meu este următorul: dacă în viață, pentru că viața are și urcușuri și coborâșuri, dacă se mai întâmplă să fiți mototoliți sau uneori călcați în picioare, nu vă pierdeți cumpătul, pentru că aveți valoare și vă respectăm și vă prețuim pentru valoarea pe care o aveți. Și această valoare v-a fost crescută în școala pe care astăzi o terminați”, a precizat Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educaţiei a fost deranjată de comentariile realizatorului Digi24 Cosmin Prelipceanu pe acest subiect, care a spus că totul a fost un experiment nefericit şi că el nu le-ar fi oferit bani studenţilor. ,,Este un mesaj pe care voiam să îl transmit lor. Cum puteţi spune că e un gest controversat? Am luat bancnote ca să asociez cu valoarea si să nu uite. Mă deranjează că spuneţi că e un gest controversat. E o experienţă pe care am făcut-o ca profesor la catedră. Este o interpretare personală ca să mă puneţi la colţ.” a declarat Ecaterina Andronescu.