Marcel Vela amenință din plin Jandarmeria București. Ministrul a spus că dacă convorbirile purtate de Jandarmeria Bucureşti în data de 10 august 2018, nu au fost desecretizate, toți cei responsabili de acest lucru vor suporta consecințele.

„Până în această seară (vineri – n.r.) aştept o soluţie finală şi anunţul că s-a desecretizat tot. Dacă nu, consecinţele vor fi pe măsură”, a afirmat Marcel Vela, la Digi 24.

Cu o zi în urmă, Marcel Vela a declarat într-o conferinţă de presă, că trei unităţi de jandarmi din teritoriu – Craiova, Ploieşti şi Constanţa – au desecretizat aproximativ 300 de ore de convorbiri purtate prin staţii în ziua de 10 august. Se pare că doar Jandarmeria Bucureşti a fost singura care nu a pus la dispoziţia procurorilor convorbirile purtate în acea zi.

În plus, Marcel Vela a menţionat că a dat termen până vineri şefilor Jandarmeriei Bucureşti să desecretizeze aceste convorbiri.

Reamintim că protestul din data de 10 august 2018 s-a soldat cu sute de victime printre care bătrâni, femei și copii, după ce jandarmii au intrat în forță în oameni, în încercarea de a evacua centrul Capitalei. Patru dosare penale au fost deschise după violențele din 10 august anul trecut. De la acuzații de ultraj, la violența nejustificată a jandarmilor până la tentativa de lovitură de stat.