"Această situaţie a fost un test pentru toată lumea, pentru toţi cei care au avut competenţe în gestionare. Şi vă dau un exemplu: acum două nopţi l-am căutat vreo trei ore pe prefectul de la Giurgiu. O să-l rog pe domnul prim ministru să dispună încetarea exercitării pentru prefectul de la Giurgiu pentru că este nepermis, în situaţiile în care ai pe teritoriul judeţului şi vamă, să fii de negăsit", a spus Carmen Dan la finalul şedinţei ce a avut loc la Ministerul Transporturilor.

De asemenea, ministrul de Interne a menţionat că pe autostrada A2 sunt blocate, în benzinării, 128 de persoane, dar situaţia va fi deblocată în următoarele ore.

"Prioritatea noastră a fost viaţa oamenilor şi bunurile acestora, motiv pentru care azi, împreună cu prim ministrul, am constatat că avem o problemă pe acest segment. Imediat ce au încetat codurile trebuia să intervenim cu deszăpezire. Dumneavoastră aţi fost interesaţi de situaţia de pe A2. Avem încă 128 de persoane blocate în zone de siguranţă, pentru că sunt în staţii Peco, la kilometrii 88, 111 şi 139. Deja îi scoatem pe cei care au fost staţionaţi la benzinăria de la kilometrul 88, cu freza în faţă. Vom debloca situaţia în orele următoare, dar este nepermis că am ajuns la atâtea ore să constatăm că încă nu dăm drumul circulaţiei, în condiţii de iarnă, e adevărat, dar să dăm drumul circulaţiei pe drumurile naţionale şi pe autostrada A2", a precizat Carmen Dan. Agerpres