Supărați de faptul că ministrul de Interne face campanie PSD pe spatele lor – mergând până la a se folosi de moartea unui coleg ucis în timp ce patrula singur – reprezentanţii sindicatului Poliţiştilor Diamantul îi transmit un mesaj dur lui Carmen Dan. „Anul ăsta, reacţionăm! Decontăm! La fel şi la anul! Inclusiv cu votul”, se precizează în mesaj.

„Credeţi că noi, poliţiştii şi cadrele militare, nu citim, nu gândim, că nu ne informăm, că suntem toţi doar o masă amorfă de rumegătoare, indiferenţi la mişcările politicienilor? Anul ăsta, reacţionăm! Inclusiv cu votul” – se arată în mesajul pentru Carmen Dan.

Reacția polițiștilor vine după ce ministrul de Intrene a lansat, pe Facebook, acuzaţii virulente la adresa preşedintelui Iohannis, după ce șeful statului a solicitat Curţii Constituţionale să examineze modificările aduse legii Poliţiei Române. Șefa MAI a susținut că gestul președintelui vine „din frustrare, din disperare, din ambiţie bolnăvicioasă” şi că nu se dă în lături de la nimic pentru a obţine cel de al doilea mandat.

Conform sindicaliștilor, Carmen Dan ar câștiga, de la 1 ianuarie 2019, 24.675 de lei.

Acesta este mesajul Sindicatului Poliţiştilor Diamantul“:

„Dacă dai în PSD, dai în poliţişti !?

Printr-un mesaj postat acum 6 ore, pe pagina personală de Facebook, ministrul Carmen Dan îl acuză pe preşedintele Klaus Werner Iohannis că îşi face campanie pe spatele poliţiştilor…. Că lovind în PSD, loveşte de fapt în poliţişti, “care sunt şi trebuie să rămână în afara jocurilor politice!” În aceeaşi postare, doamna ministru se aşteaptă ca sindicatele poliţiştilor “să reacţioneze la această blocare a demersului legislativ, aşa cum le impune interesul celor pe care îi reprezintă.”

Acum, dacă tot ne-a ispitit să gândim, doamna ministru, ne întrebăm şi noi, dar dacă dai în poliţişti, în cine dai, oare?
Deci Iohannis a lovit PSD şi deci a lovit poliţiştii. OK. Să zicem că înţelegem logica. Ruşine, Iohannis!

 

Dar când PSD ne-a îngheţat salariile şi ne-a tăiat pensiile, când ne ţine la valoarea sectorială de referinţă de “197, 33 lei”, în timp ce reprezentantul PSD la vârful MAI are indemnizaţie calculată prin înmulţirea coeficientului cu salariul minim, când prin ticăloasă OUG 59/2017 data de PSD-ALDE, am ajuns să dăm 25% contribuţie (echivalentul CAS) la bugetul statului, pentru nimic, când prin aceeaşi ticăloasă OUG 59/2017, decoraţia Semnul Onorific a ajuns doar o hârtie fără valoare (pe care ţi-o dau şi pe aia, cu întârziere, că cică n-au hârtie specială ca să printeze brevetele), deci când prin toate cele înşirate, PSD dă în poliţişti şi în cadrele militare, în cine dă?

Nu cumva toţi politicienii, de la guvernare, dar şi din opoziţie, v-aţi gândit să vă faceţi campanie, dând în noi, în poliţişti şi militari? Anul ăsta, reacţionăm! Decontăm! La fel, şi la anul! Sperăm că veţi fi lângă noi să ne susţineţi, doamna Carmen Dan, când o să reacţionăm, inclusiv cu votul, ca mijloc specific democraţiei, împotriva tuturor acelor politicieni care au înţeles să umilească familia salariaţilor şi pensionarilor militari din ordine publică, apărare şi securitate naţională.

PS: Deunăzi i-aţi miluit şi pe ăia din construcţii, cu OUG 114/2018! Credeţi că poliţiştii şi cadrele militare nu citim, nu gândim, că nu ne informăm, că suntem toţi doar o masă amorfă de rumegătoare, indiferenţi la mişcările politicienilor?”, transmit, pe Facebook, reprezentanţii sindicatului.