„Bunicul meu îmi spunea următorul lucru: copile, lâna e gaj pentru bancă. Şi era asigurat un împrumut. Laptele de la oi se adună greu, din vârful muntelui. Carnea oii şi brânza acesteia o mănâncă toţi. Şi bine fac, pentru că este bună şi valoroasă”, le-a explicat ministrul Daea ciobanilor din Sibiu, Alba, Vâlcea şi Argeş, prezenţi la festivalul „Sus pe muntele din Jina”.
Discursul ministrului a fost întrerupt de o pană de curent, însă acesta a continuat şi le-a explicat participanţilor la manifestare că „între om şi natură există o legătură strânsă în mod deosebit prin crescătorii de ovine”. ”Să aveţi grijă de oi şi să aveţi încredere în Guvern”, a adăugat Daea, invitându-i pe oieri să se adreseze autorităţilor pentru a cere bani pentru lână.

Ministrul Agriculturii a fost primit cu aplauze la Jina. El a stat de vorbă cu cei prezenţi şi a ascultat problemele cu care aceştia se confruntă. În luna mai, ministrul Agriculturii, Petre Daea, spunea că Mioriţa poate fi folosită drept brand de ţară pentru că „oaia este o statuie vie”.

La festivalul de la Jina au fost prezenţi politicieni de la toate partidele, dar şi primari din localităţi cu tradiţie în oierit din judeţele Sibiu, Alba, Vâlcea şi Argeş. Agerpres