Taxa de trecere pe podul de la Giurgiu ar trebui redusă, a apreciat, vineri, ministrul bulgar pentru Dezvoltare regională, Rosen Plevneliev, într-un discurs susţinut în Parlament, relatează Focus News, citată de Mediafax. Ministrul a adăugat că i-a transmis o solicitare în acest sens primarului din Ruse.

Taxele de trecere a podului care face legătura între Ruse şi Giurgiu se numără printre cele mai ridicate din UE (6-7 euro), iar comisarul european pentru protecţia consumatorului, Meglena Kuneva, şi Parlamentul European şi-au exprimat deja sprijinul pentru această iniţiativă, adaugă Focus News.

Ministerul român al Transporturilor şi Infrastructurii a decis să micşoreze de la 1 ianuarie taxa percepută şoferilor pentru trecerea podului Giurgiu-Ruse pe sensul de ieşire din ţară. Potrivit unui ordin semnat de ministrul Transporturilor, valoarea taxei este stabilită în euro, spre deosebire de anul trecut, când aceasta era in lei. Şoferii vor plăti echivalentul în lei, la cursul Băncii Central-Europene din luna octombrie 2008, la o medie de 3,7 lei/euro.

ÎIn cazul vehiculelor de persoane cu o capacitate sub opt locuri, exclusiv şoferul, categorie care include autoturismele, şi al celor de marfă, cu o masă maximă autorizata sub 3,5 tone, nivelul taxei este de şase euro.

SURSA:
Mediafax