‘Proiectul de ordin reglementează în principal următoarele aspecte: documentele şi echipamentele necesare pentru obţinerea avizului tehnic, testele efectuate pentru obţinerea avizului tehnic favorabil, modalitatea de testare a echipamentelor care fac parte dintr-un aparat de marcat electronic fiscal, precum şi a programelor software’, se precizează în comunicat.

De asemenea, în document se mai spune că emiterea avizului tehnic favorabil se face în termen de maximum 3 zile lucrătoare de la data finalizării testelor, iar Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare în Informatică – ICI Bucureşti este obligat să transmită o copie a avizului tehnic Comisiei din cadrul Ministerului Finanţelor Publice.

‘Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 91/2014 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale are ca scop o mai bună monitorizare a activităţii operatorilor economici care desfăşoară livrări de bunuri cu amănuntul, precum şi prestări de servicii, direct către populaţie, prin instituirea unor pârghii care să conducă la creşterea gradului de colectare a veniturilor bugetare şi la diminuarea evaziunii fiscale în domeniu’, potrivit comunicatului Ministerului Finanţelor Publice. AGERPRES