Ministerul Culturii deplânge moartea actriței Valeria Seciu: Ne-a lăsat o moștenire bogată

Ministerul Culturii a transmis că regretata actriță a părăsit scena lumii, cu aceeași discreţie şi eleganţă cu care ne-a bucurat la fiecare apariţie în teatru sau micile şi marile ecrane.

„Valeria Seciu a părăsit scena lumii, cu aceeaşi discreţie şi eleganţă cu care ne-a bucurat la fiecare apariţie în teatru sau micile şi marile ecrane. De la debutul din 1964 pe scena naţionalului bucureştean alături de regretatul Ion Caramitru, în rolul Veronicăi Micle, până la apariţia în „Pelicanul” (1994) regizat de Cătălina Buzoianu sau la rolul Ranevskaia din spectacolul „Livada de vişini”, a reuşit să îmbine graţia şi delicateţea cu o forţă artistică aşa cum rareori ne este dat să vedem.

Premiată, apreciată şi aplaudată, Valeria Seciu ne-a lăsat o moştenirea bogată şi a contribuit prin toată activitatea sa la conturarea galeriei marilor nume ale teatrului românesc! Gândurile noastre se îndreaptă către familie, prieteni şi toţi cei care au cunoscut-o pe Valeria Seciu! Dumnezeu să o odihnească în pace!”, a transmis Ministerul Culturii, într-un mesaj postat pe site-ul instituției.

Amintim că Actriţa Valeria Seciu a încetat din viaţă marţi, la vârsta de 83 de ani, a anunţat UNITER.

Arta Valeriei Seciu ar trebui studiată la clasele de actorie

În altă ordine de idei, actriţa Medeea Marinescu a firmat că arta Valeriei Seciu ar trebui studiată la clasele de actorie.

„Acum am aflat. Astăzi a plecat într-o stea Valeria Seciu. O imensă artistă. Căutaţi să vedeţi filmele ei, piesele de teatru (din păcate prea puţine au fost înregistrate), piesele radiofonice, spectacolele de poezie. Eram mică şi pitită în spatele aparatului de filmat o urmăream fascinată pe uliţele satului în care se filma „Ion, blestemul pământului”.

Atunci am văzut-o întâia oară de aproape şi, chiar dacă nu aveam decât 4 sau 5 ani, am fost vrăjită de frumuseţea, stranietatea, modul atât de neaşteptat (pentru mine atunci) de a juca, de a interpreta, de a fi. Arta ei ar trebui studiată la clasele de actorie. Sigur, talentul nu se poate imita, dar poate că urmărindu-i opera veţi putea culege gânduri despre ce înseamnă arta actorului, veţi fi cu siguranţă mai bogaţi. Dumnezeu să o odihnească”, a scris Medeea Marinescu, marţi, pe pagina sa de Facebook.