De asemenea, în topul destinațiilor preferate rămân stațiunile montane, satele din Transilvania, Bucovina și Maramureș, precum și Alba Iulia. Un trend crescător înregistrează și city break-urile cu avionul în România, încurajate fiind și de numărul mare de zboruri low cost. Această mini-vacanța este ocazia optimă de care turiștii profită pentru a părăsi marile aglomerații urbane și a se îndrepta către stațiunile montane din România. Și anul acesta, cele mai solicitate destinații sunt cele de pe Valea Prahovei, precum și Bran sau Moeciu. Ofertele încep de la 350-400 de lei pentru un sejur de 3 nopți, camera dublă, mai reiese din datele HotelGuru.ro

De asemenea, interesul românilor se îndreaptă și către satele din Transilvania, Bucovina și Maramureș, datorită autenticității și tradițiilor acestor locuri. Pentru un sejur de 3 nopți, camera dublă, ofertele de cazare încep de la 300-350 de lei.  Și Alba Iulia este o opțiune în agenda de călătorii a românilor, fiind o destinație-reper pentru semnificația istorică a acestei perioade. Astfel, cei care vor să participe la parada de ziua națională și să se bucure de evenimentele muzicale de 1 Decembrie găsesc oferte începând cu 300 de lei, sejur de 3 zile, camera dublă. 

Surprinzătoare este creșterea înregistrată în numărul city break-urilor în țară, în care turiștii optează pentru transport cu avionul. Astfel, orașe precum Oradea, Timișoara și Cluj devin alternative de vacanță pentru turiștii din zone îndepărtate ale țării prin cursele aeriene operate de companiile low cost. Oferta de cazare pentru acestea începe de la 350 de lei, sejur de 3 zile, camera dublă.