Mohamad Murad a decis să investească 45.000 de euro într-o persoană care a impresionat prin povestea sa de viață. Nicolae Mavrichi a reușit să atingă coarda sensibilă a lui Murad și astfel bărbatul a primit suma de care avea nevoie pentru afacerea sa.

Cine este, de fapt, Nicolae Mavrichi. Bărbatul are o poveste de viață tristă

Nicolae Mavrichi a povestit în fața celor cinci lei de la emisiunea „Imperiul Leilor” că viața sa a fost una dificilă având în vedere că a fost crescut într-un orfelinat. Mama sa a decis să îl dea către un centru pentru copii. În prezent, Nicolae Mavrichi nu știe motivul pentru care mama sa a decis să îl dea către un orfelinat însă este conștient că s-a născut în urma unei aventuri.

Bărbatul a început să lucreze de la 16 ani și a intrat sub aripa protectoare a șefului său. Acesta i-a oferit chiar un loc de cazare și l-a ajutat să vadă mai departe. Cu ajutorul șefului său, Nicolae Mavrichi s-a decis să pornească propria lui afacere.

Cu ce afacere a venit Mavrichi la Imperiul Leilor

Nicolae a venit în fața celor cinci lei pentru a prezenta afacerea proprie de care el este mândru. Bărbatul produce suc natural de portocale sau de legume și nu are niciun angajat. Face totul de unul singur. La început acesta apela la o firmă de livrări pentru a putea transporta sticlele cu suc natural însă, în urma unei achiziții pe numele firmei, Nicolae a început să facă singur livrările.

Bărbatul a menționat în cadrul emisiunii că a reușit să producă 2.000 de sticle pentru a le oferi gratuit unui orfelinat la un eveniment din 2018.

Acesta le-a cerut leilor 45.000 de euro în schimbul a 25% din afacere. Dintre aceștia, Mohamad Murad a fost singurul dispus să investească în afacerea lui Nicolae.

Nicolae Mavrichi a fost surprins de propunerea lui Murad. Acesta s-a oferit să investească 45.000 de euro în schimbul a unui singur procent din afacere.

Murad a declarat de dinainte de emisiune că îl interesează mai mult personalitatea omului decât afacerea

Întrebat de către capital.ro ce fel de idei caută în această emisiune, acesta a declarat, la fel ca și colegul său, Dragoș Petrescu, că nu caută idei ci oameni. Acesta a declarat că a investit mai mult în oameni decât în afaceri. Motivul este unul simplu, deși ideea contează de cele mai multe ori, omul din spatele ideii contează și mai mult.

Cine este Mohamad Murad

Mohammad Murad a apărut în Capital Top 300 – Cei mai bogați români ediția din 2018. Acesta este cunoscut ca fiind cel mai mare investitor din turismul românesc. Deși a studiat medicina în țara noastră, după doar câțiva ani în care a profesat în domeniul sănătății, acesta a decis să intre în lumea afacerilor.

La început s-a ocupat cu comerțul cu produse din Liban apoi a deschis primul restaurant Spring Time. Nu a durat mult până când acesta a reușit să aibă un adevărat lanț de restaurante.

”În 1992, am deschis primul Spring Time în Piața Victoriei. După primul restaurant, a urmat al doilea, apoi altul și apoi altul.”, a explicat Murad.

Anul acesta se împlinesc 28 de ani de la înființarea Spring Time, o rețea de peste 10 restaurante în București și pe litoralul Mării Negre. De la restaurante, următorul pas l-a făcut în industria hotelieră. Mai exact, în 1998 a preluat pachetul majoritar de acțiuni la Perla Majestic. 7 ani mai târziu a înființat Phoenicia Hotels, care se află într-o continuă dezvoltare.

Muhammad Murad deține aproape 4.000 de locuri de cazare pe litoral, în mai multe hoteluri din Năvodari, Mamaia, Jupiter, Olimp și Neptun. După ce a achiziționat cu 10 milioane de euro complexul Amfiteatru-Panoramic-Belvedere din Olimp, Murad a anunțat că va investi în jur de 15 milioane de euro. În același timp, omul de afaceri a preluat și o altă emblemă a turismului românesc, hotelul Lido din București.

Episodul din această seară poate fi vizionat pe aplicația de mobil Pro TV Plus sau pe pagina de instagram a emisiunii, numită imperiul.leilor.