Deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu a lansat acuzații halucinante către mai mulți medici de renume. Acesta dorea ca aceștia să se retragă practic din sistemul medical, ceea ce ar fi provocat daune serioase bolnavilor care-și puneau speranța în chirurgii vizați de deputatul USR.

Profesorul Irinel Popescu, considerat unul dintre cei mai buni chirurgi din lume, a fost jignit și denigrat într-un mod foarte grav de Emanuel Ungureanu. Medicul a acționat în instanță în 2018, iar pe 6 mai 2019 a câștigat procesul. Irinel Popescu a fost acuzat de deputatul USR că este complice cu medicul Mihai Lucan.

„Admite în parte cererea. Constată încălcat dreptul la onoare și reputație al reclamantului Irinel Popescu de către pârâtul Ungureanu Emanuel-Dumitru prin textul publicat pe pagina sa de socializare Facebook din data de 17 septembrie 2018. Această constatare reprezintă o reparație echitabilă suficientă pentru repararea prejudiciului moral suferit de reclamant”, arată soluția instanței. „Obligă pe pârât să elimine de pe pagina de socializare Emanuel Ungureanu Deputat USR a textului publicat în data de 17 septembrie 2018. Respinge cererea în rest, ca neîntemeiată. Obligă pe pârât la plata către reclamant a cheltuielilor de judecată în suma de 100 lei reprezentând taxa judiciară de timbru. Ia act că reclamantul și-a rezervat dreptul de a solicita onorariul de avocat pe cale separată. Obligă pe reclamant la plata către pârât a sumei de 2.661,565 lei reprezentând cheltuieli de judecată stabilite conform art. 453 alin. 2 CPC”, se arată în soluția pe scurt a instanței, citată de gazetadecluj.ro.

Sentința nu este definitivă.

Nu este primul scandal de acest fel în care Ungureanu este implicat. Anul trecut în iunie Ungureanu a făcut ă șcenă în fața Spitalului Județean Cluj, de față aflându-se și presa, încercând să-l denigreze pe directorul instituției, Petru Șușcă. Acestuia i s-au adresat jigniri precum „mârlan”, „mafiot”, „mizerie de om”, „bestie”, iar până la urmă a acționat în instanță.

Deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, se află în scandal cu mai mulți medici din Cluj.